Esaki Sushi

Nieuws

  • Esaki

Esaki opent sushirestaurant in Genk

Het Aziatische sushirestaurant Esaki opent half december een nieuwe vestiging in Genk. Na Tongeren en Hasselt is dit het derde restaurant. “Corona heeft ons op geen enkel moment tegengehouden”, aldus eigenaar Krishna Simkhada.


Restaurant Esaki in Genk

Het nieuwe restaurant komt in de Stationsstraat in hartje Genk. “We doen onze deuren voor het eerst open op dinsdag 15 december. Ongeacht de corona-situatie starten we sowieso met take away. Het restaurantgedeelte is op dit moment nog onduidelijk”, aldus Simkhada, die in 2011 het eerste restaurant in Hasselt opende.

Plannen vòòr corona

Corona heeft Simkhada nooit tegenhouden. “De plannen voor een derde restaurant waren er al vòòr corona. Nadien heeft het virus ons op geen enkel moment tegengehouden. Op dit moment zijn de inrichtingswerken aan de gang. We mikken op een high-end restaurant met een modern, Japans geïnspireerd interieur.”


Ruimte voor kunstenaars

Het pand bestaat uit drie verdiepingen. Simkhada: “Op het gelijkvloers komt het restaurant, waar in normale omstandigheden plaats is voor 50 tot 60 personen. Het tussenverdiep wordt een loungebar. De bovenste ruimte willen we voorlopig gebruiken als een plek om werk te tonen van opkomende, talentvolle kunstenaars. Alle voorstellen zijn welkom.”


Restaurant Esaki in Genk

Vast in Nepal door corona

Corona hield de 40-jarige eigenaar niet tegen voor een derde restaurant, het virus hield hem wél vier maanden vast in zijn thuisland Nepal. “Begin maart ging ik met mijn gezin voor drie weken op bezoek bij mijn familie. Door corona geraakten we niet terug. Drie weken werden vier maanden. Gelukkig kon ik rekenen op mijn teams in Hasselt en Tongeren.”


Pop-up Carbon Hotel

Tot slot is Esaki niet helemaal nieuw in Genk. “In de zomer van vorig jaar openden we al een pop-up restaurant in het Carbon Hotel in Genk. We hebben toen vastgesteld dat er ook in Genk een publiek is voor Esaki”, besluit Simkhada.


Meer info

1.077 weergaven